Centrul Naţional al Cărţii, din nou la un târg internaţional de carte

Centrul Naţional al Cărţii (CENNAC) participă pentru a doua oară, după târgul de carte din noiembrie 2008 de la Viena, cu stand propriu la un târg internaţional de carte, cel de la Leipzig, între 12 şi 15 martie.

Scriitorul Petru Cimpoeşu va citi un fragment din romanul “Christina Domestica şi vânătorii de suflete”, iar Radu Paraschivescu va citi din “Ghidul nesimţitului”,  în cadrul manifestărilor internaţionale din cadrul acestui târg, reunite sub titlul “Leipzig liest” (Leipzig citeşte). Ernest Wichner, directorul Literaturhaus Berlin, va face traducerea în limba germană.

La stand, vizitatorii vor putea găsi o selecţie din volumele, albumele şi revistele apărute până acum prin programele de finanţare Translation and Publication Support, 20 de autori, Publishing Romania, o selecţie de albume editate de către editura ICR, precum şi broşuri şi materiale promoţionale de prezentare ale programelor şi proiectelor derulate de Institutul Cultural Român.

Târgul de carte de la Lepzig va premia cele mai bune traduceri de limba germană (Book Fair Prize), dar si autori care au contribuit, prin intermediul cuvintelor, la înţelegerea reciprocă şi armonie în Europa.

About Dan Barbu

Top Contributor contact@plimbare.ro www.facebook.com/plimbare.ro

View all posts by Dan Barbu →

Lasa un raspuns