Ce vor să vadă americanii în Bucureşti (Gandul)

Centrul Vechi, Caru cu Bere, Calea Victoriei, Piaţa Matache şi zona Armenească sunt câteva dintre atracţiile Capitalei, ce trebuie văzute “repede”.

Amestec de stiluri arhitecturale, asta caracterizează Capitala, potrivit Reuters. Agenţia de presă recomandă americanilor Bucureştiul – pentru amestecul rar de idei occidentale, reprezentări estice şi megalomanie specifică regimului totalitar -, propunându-le chiar o excursie de 48 de ore în care pot vizita diferite obiective ce reflectă arhitectura oraşului. De altfel, corespondenţii agenţiei au conceput şi un traseu, care să reflecte transformarea Bucureştiului, de la stadiul unuia “dintre cele mai progresiste centre urbane ale Europei, la începutul secolului XX, la un labirint haotic de bulevarde prăfuite şi cartiere pitoreşti care poartă cicatricele politicilor comuniste brutale”.

Ajunşi în Capitală, într-o zi de vineri, pe la ora 16.00,americanilor li se recomandă să viziteze zona Lipscani, “o părticică minusculă din fostul centru vechi al Bucureştiului”. Oaspeţilor li se aminteşte că această parte a oraşului, cu străduţe şerpuitoare, pietruite, a supravieţuit demolărilor lui Ceauşescu din anii ’80, când a fost rasă o cincime din oraş. Reuters menţionează că zona este foarte frecventată de petrecăreţi în weekend-uri, dar şi că poartă semnele neglijenţei.

sursa: Gandul.info

800px-Curtea_Veche_Bucuresti

Lasa un raspuns