Câştigătorii premiilor Grammy 2011

Lady Antebellum Grammy 2011Grupul pop-country Lady Antebellum a fost marele învingător la gala premiilor Grammy 2011, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, într-un show în care formaţia americană a fost recompensată cu cinci trofee, informează bbc.co.uk.

Trioul american Lady Antebellum, nominalizat la şase categorii, a fost recompensat cu cinci premii Grammy, inclusiv pentru “cântecul anului” (“Need You Now”) şi “single-ul anului” (“Need You Now”).

Lady Gaga, care a fost purtată pe covorul roşu într-un ou uriaş, a câştigat trei trofee, inclusiv pentru “cel mai bun album pop” (“The Fame”).

Jay-Z a primit două premii Grammy pentru duetul său cu Alicia Keys (“Empire State of Mind”), iar John Legend a fost recompensat pentru colaborarea sa cu grupul hip-hop The Roots.

Eminem, deşi era considerat marele favorit al galei, fiind nominalizat la 10 categorii, a trebuit să se mulţumească, în cele din urmă, doar cu două premii Grammy, impunându-se la categoriile “cel mai bun album rap” (“Recovery”) şi “cea mai bună prestaţie solo rap” (“Not Afraid”).

Paul McCartney a primit premiul Grammy pentru “cel mai bun concert rock solo”, pentru albumul său live “Good Evening New York City”.

Trupa americană Muse a triumfat la categoria “cel mai bun album rock”, pentru materialul discografic “The Resistance”. Trupa americană, care a şi susţinut un recital în cadrul galei, a învins nume sonore în această categorie – Neil Young, Pearl Jam, Tom Petty şi Jeff Beck.

(Sursa: Mediafax.ro)

Lasa un raspuns