Castelul Bran, în Top 10 CNN al celor mai frumoase castele din lume

Castelul Bran se află pe lista celor mai frumoase zece castele medievale din lume, alcătuită de site-ul postului de ştiri CNN şi prezentată ca recomandare către destinaţii turistice atractive.

Fortificaţia din judeţul Braşov se află alături de construcţii celebre din Europa, cum ar fi castelul Bamburgh (din Anglia, construit în secolul XII), Neuschwanstein (din landul german Bavaria) şi Haut-Koenigsbourg (din regiunea franceză Alsacia).

Lista include, în total, patru fortificaţii din Marea Britanie, două din Franţa şi câte una din România, Germania, Danemarca şi Elveţia.

În lista alcătuită de CNN este precizat şi preţul biletului de intrare la fiecare dintre cele zece castele. Cea mai scumpă este o vizită la castelul din oraşul Leeds (Anglia), care costă echivalentul a 25,2 dolari, în timp ce biletul de intrare la Bran, 4,25 dolari este cel mai ieftin.Castelul Bran, a cărui primă atestare documentară datează din noiembrie 1377, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din România. Fortificaţia atrage turişti străini datorită faptului că este asociat cu Dracula, protagonistul romanului omonim al lui Bram Stoker.
SURSA: ADEVARUL.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *