Casa Poporului, atracţia numărul unu pentru turiştii străini

Fosta Casă a Poporului este destinaţia numărul unu pentru turiştii străini care vin în Bucureşti, numărul mediu de vizitatori fiind de 1000 pe zi.

Clădirile simbolice construite de Nicolae Ceauşescu au devenit principala atracţie pentru turiştii străini care ajung în Bucureşti. Cea mai vizitată “atracţie” de acest gen este Casa Poporului. În această vară, aproximativ 1.000 de turişti au vizitat zilnic Casa Poporului, cei mai mulţi din Israel, Franţa şi Germania. “Este principalul obiectiv turistic pe care îl vizitez la Bucureşti. Sunt foarte interesat, pentru că este o parte importantă a istoriei”, explică Niels, un olandez în vârstă de 27 de ani.

“Toţi vizitatorii asociază această clădire cu Ceauşescu”, explică Adina Mihai, ghid în Casa Poporului, a doua clădire ca mărime din lume după Pentagon (SUA). “Sunt impresionaţi de dimensiuni”, adaugă Adina Mihai. Palatul Parlamentului are un milion de metri cubi de marmură, 200.000 de metri cubi de tapet şi 900.000 de metri cubi de lemn. Peste 200.000 de muncitori şi 200 de arhitecţi au participat, zi şi noapte, la construcţia demarată în 1984.

sursa: Gandul.info

Lasa un raspuns