Camere de supraveghere impotriva hotilor de buzunare din RATB

Numarul talhariilor, furturilor din buzunare si al altor infractiuni in mijloacele de transport in comun din Capitala a scazut cu 10% fata de anul trecut, dupa instalarea camerelor de supraveghere in autobuze si troleibuze.

Cea mai semnificativa scadere, cu 40 de procente, s-a inregistrat in sectorul 5, informeaza Newsin.

Astfel, in intervalul ianuarie-iunie 2008, pe vehiculele RATB s-au inregistrat 160 de cazuri de furturi si talharii prin smulgere, potrivit datelor Politiei Capitalei. Cel mai important regres al infractionalitatii pe transportul public se inregistreaza in sectorul 5, cu doar 16 infractiuni consemnate de Politie in primele sase luni ale anului, in timp ce sectorul 2, cu 48 de infractiuni in aceeasi perioada, pare sa fie terenul preferat de actiune al hotilor din buzunare si posete.

Cele mai multe talharii prin smulgere au loc la periferie, unde vehiculele de transport public sunt mai putin aglomerate”, spune purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

Explicabil, hotii de buzunare prefera orele cu trafic intens, cand mijloacele de transport in comun sunt aglomerate, iar ei pot actiona mai usor, cu sanse mari sa nu fie observati nici de pagubas, nici de camerele video. (www.ziare.com)

Lasa un raspuns