Cadourile preferate ale romanilor de Craciun

Dulciurile, produsele cosmetice, hainele şi încălţămintea sunt principalele opţiuni ale românilor din acest an pentru cadourile de Crăciun. O cincime dintre români nu vor face cadouri anul acesta celor dragi.

Cei care nu au suficienţi bani pentru a cumpăra daruri de Crăciun sunt, în cea mai mare parte, persoane care au trecut de 50 de ani sau care locuiesc la sate, nu au copii şi au venituri sub 700 de lei, unui sondaj efectuat de GfK.

Mai mult de jumătate dintre respondenţii sondajului au spus că vor oferi celor dragi dulciuri de sezon. Pe locul al doilea în clasamentul celor mai vânate cadouri se plasează obiectele de îmbrăcăminte, încălţăminte sau accesoriile vestimentare, acestea fiind preferate de 39% dintre respondenţi. În topul preferinţelor românilor se mai găsesc decoraţiunile de sezon, jucăriile şi jocurile, precum şi produsele sau serviciile cosmetice.

Mai puţine cadouri
Cum veniturile s-au diminuat pe fondul celei mai severe crize financiare care a afectat economia mondială, numărul românilor care sunt dispuşi să facă investiţii mai mari pentru a cumpăra cadouri de sărbători a scăzut. Astfel, mai puţini români vor cumpăra aparatură electrocasnică, echipamente IT, de telecomunicaţii sau dispozitive electronice. (SURSA: EVENIMENTUL ZILEI)

cadouri

Lasa un raspuns