Bulevardul Unirii se redeschide

Închiderea traficului în cea mai aglomerată zonă a Capitalei a cauzat ieri cozi de maşini şi blocaje în trafic ce au paralizat circulaţia în centrul Bucureştiului. Cauza: ambiţia edilului Sorin Oprescu de a le oferi bucureştenilor „un Crăciun plin de surprize“.

După ce le-a pus nervii la încercare, Primăria Capitalei a revenit la sentimente mai bune faţă de şoferi şi a decis, după un weekend şi o zi de luni de calvar, să redeschidă Bulevardul Unirii pe timpul săptămânii. Târgul de Sărbători, amenajat între Magazinul Unirea şi Casa Poporului, ar urma să fie accesibil numai în weekenduri, când zona va fi din nou pietonală. Acest aranjament va fi valabil până pe 6 ianuarie 2009.

Conform organizării refăcute ieri de municipalitate, în colaborare cu Brigada de Poliţie Rutieră, în perioada 8 decembrie 2008-6 ianuarie 2009, în zona Bulevardului Unirii (între Bd. I.C. Brătianu şi Bd. Libertăţii), în timpul săptămânii se circulă pe două benzi pe sens, până la ora 19.30. Între orele 19.30 şi 0.00 (luni-vineri), traficul auto în zonă este interzis. În zilele de sâmbătă şi duminică, segmentul de carosabil dintre Bd. I.C. Brătianu şi Bd. Libertăţii rămâne pietonal, parcarea şi staţionarea în zonă fiind interzise.

În perioada 31 decembrie 2008 ora 21.00-1 ianuarie 2009 ora 10.00, traficul auto va fi oprit în zona Bd. Libertăţii, între Calea 13 Septembrie şi Bd. Naţiunile Unite. Acolo Primăria Capitalei va organiza spectacolul de Revelion pentru care a anunţat că e pregătită să cheltuiască trei milioane de euro. Pentru restul manifestărilor de sfârşi de an s-au mai cheltuit încă cinci milioane de euro.  (Evz.ro)

Lasa un raspuns