Bucureştiul, paralizat de greva RATB

O grevă spontană a aproape 2.000 de angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti a bulversat traficul în Capitala României.

Doar 14 linii de tramvai au circulat în această dimineaţă în Capitală, iar autobuzele şi troleibuzele sunt la depou. De la ora 9:30 niciun mijloc de transport al RATB nu a mai ieşit pe străzi, toţi şoferii solidarizându-se cu protestatarii.

Protestul a fost spontan, ceea ce a dat peste cap programul multor bucureşteni, care au aşteptat în zadar autobuzul în staţie. Metrorex nu a ştiut de protest. Doar de o oră cursele au fost suplimentate, iar numărul garniturilor poate creşte cu 15%, potrivit declaraţiilor directorului Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Viceprimarul Bucureştiului, Victor Iovici, s-a întâlnit cu conducerea RATB. La întâlnire a participat şi primarul general Sorin Oprescu.
Zilnic, aproape 1.400 de maşini ale RATB asigură transportul în comun în oraş. (Evenimentul Zilei)
UPDATE: Abonamentele şi biletele RATB se vor scumpi începând de la 1 mai, a anunţat, joi, directorul Regiei Autonome. “Preţul abonamentelor va fi de 60 de lei, de la 1 mai. Tot de la acea dată, costul unui bilet RATB creşte de la 1,3 la 1,5 lei”, a declarat, joi, directorul RATB, Gheorghe Aron, după protestul spontan al şoferilor.

Lasa un raspuns