Bucureştenii, cei mai sănătoşi români

Pe o hartă a cazurilor de îmbolnăvire, moldovenii, ardelenii, bănăţenii şi transilvănenii şi-au împărţit „frăţeşte” afecţiunile.

Cea mai recentă statistică medicală realizată de Centrul de Calcul al Ministerului Sănătăţii în cele opt regiuni ale ţării, clasifică centrul României ca fiind cea mai densă regiune în numărul de îmbolnăviri pe anul 2008, iar Bucureştiul – undeva la coada clasamentului.

Astfel, numărătoarea bolnavilor raportată la mia de locuitori arată că scorul bolilor infecţioase a înregistrat maximumul în centrul ţării, cu 41,68%, şi un minim în Capitală – 19,56%.

Medicii susţin că preponderenţa maladiilor infecţioase şi parazitare din regiunea centrală este o consecinţă a poluării industriale pe care o fac uzinele ce prelucrează substanţe chimice în această zonă.

Toxicitatea reprezintă un motiv şi în cazurile de tumori canceroase notificate în nord vestul ţării, unde, de altfel, s-a semnalat şi procentul maxim de îmbolnăviri, 2,65 la mia de locuitori şi un minim de 1,35 la mie înregistrat tot în Capitală. (EVZ.ro)

healthy_woman

Lasa un raspuns