Bucătăria din Parcul Unirii

Săptămâna aceasta, de joi până duminică, în parcul din Piaţa Unirii se va găti şi se va mânca, gratis şi pe bani, la „Bucharest Food Festival“.

Cel mai lung tort şi cel mai mare muşchi de vită împletit, cel mai rapid mâncător de mici şi cel mai îndemânatic bucătar – sunt doar câteva dintre „felurile principale“ care se vor servi săptămâna aceasta la „Bucharest Food Festival“. De joi până duminică, în Piaţa Unirii, se va instala, la cort, o mare bucătărie – pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi – şi se va găti ca la carte, de dimineaţă până pe înserat.

Timp de patru zile, în centrul oraşului va mirosi din plin a bucate tradiţionale din cel puţin şase ţări – România, Italia, India, Ungaria, Germania şi China -, dar se va putea mânca pe săturate şi după noua modă – „eco“. Giganticul festival culinar îi va aduce laolaltă pe cei mai pricepuţi bucătari şi pe cei mai dibaci barmani, care se vor întrece în măiestrie. Sub ochii vizitatorilor se vor lupta pentru titlurile de cel mai rapid şi cel mai îndemânatic ospătar/bucătar. Şi gurmanzii vor putea intra în competiţie: se pun la bătaie sute de mici şi hotdogi pentru a-l scoate din mulţime pe cel mai rapid mâncător de mititei şi hotdogi, cu sau fără muştar. Cel mai lung tort, în sunet de fanfară

Bucătari şi cofetari de la 15 restaurante din Capitală şi din ţară vor pune mână de la mână pentru a împleti cel mai lung muşchi de porc. La desert, maeştrii dulciurilor vor aduna cele mai bune ingrediente pentru a bate recordul la „tort lungime“: vor să-l „bucătărească“ pe cel mai mare, gata să satisfacă papilele gustative ale câtorva sute de pofticioşi. Gospodinele sunt aşteptate să ia lecţii gratuite de la bucătarii experimentaţi, iar ecologiştii – să stea la rând la „slow food“.

„Meniul“ de festival cu gusturi internaţ ionale va fi completat cu recitaluri româneşti: Mircea Baniciu – joi, Ducu Bertzi – vineri, Nicu Alifantis – sâmbătă, Mircea Vintilă – duminică. Orchestra reprezentativă a jandarmeriei va condimenta, cu muzică de fanfară, parcul de la Unirii, pe toată durata evenimentului organizat în premieră.

Pentru un loc din cele 3.000 pe care le suportă corturile bucătăriei în aer liber veţi plăti 10 lei. Biletele se găsesc la intrare. Mai multe detalii la adresa http://www.bucharestfoodfestival.ro. Tot acolo puteţi să vă înscrieţi la concursurile de gătit sau de mâncat ori pe listele de degustat.

Lasa un raspuns