Boogie – premiera in Romania la TIFF 2008

Unul dintre capetele de afis ale Zilelor Filmului Romanesc din aceasta editie a TIFF-ului va fi, fara dar si poate, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Muntean – Boogie. Proaspat selectionat la Cannes in Quinzaine des Realisateurs, Boogie este una dintre cele mai asteptate premiere romanesti autohtone din acest an. Imediat dupa Cannes, regizorul, actorii si echipa filmului vor fi prezenti la Cluj pentru o proiectie speciala, in premiera absoluta pe ecranele din Romania, informeaza un comunicat al TIFF.

Scris de Radu Muntean, Razvan Radulescu si Alexandru Baciu, Boogie ii are in rolurile principale pe Dragos Bucur, Mimi Branescu, Adrian Vancica si Anamaria Marinca, echipa filmului fiind in mare masura aceeasi alaturi de care Radu Muntean a lucrat si la Hirtia va fi albastra – directorul de imagine Tudor Lucaciu, scenograful Sorin Dima, sound designerul Dragos Stanomir (Premiul Gopo 2007 pentru sunetul Hirtiei)  si monteurul Alexandru Radu.

Pe parcursul a trei zile, publicul clujean va putea testa cele mai noi productii romanesti, lung si scurtmetraje, fictiune si documentar. In ultima categorie va fi inclus si Podul de flori al regizorului Thomas Ciulei (Marele premiu la Festivalul goEast de la Wiesbaden, in urma cu cateva saptamani), un documentar emotionant despre viata unei familii (tata si trei copii) din Republica Moldova.Castigatorul Leopardului de Aur (2007) si Premiului Gopo pentru Cel mai bun scurt metraj – Valuri – regizorul Adrian Sitaru va fi prezent la Cluj pentru proiectia lungmetrajului sau de debut – Pescuit sportiv. O poveste despre manipulare, minciuna, neincredere si compromisuri, sustinuta remarcabil de Maria Dinulescu, Ioana Flora si Adrian Titieni, in rolurile centrale ale filmului.

Citeste continuarea pe Hotnews.ro

Lasa un raspuns