“Birdman”, marele câştigător la gala premiilor SAG

Filmul “Birdman”, de Alejandro González Iñárritu, a obţinut, duminică seară, cel mai important trofeu la cea de-a 21-a gală a premiilor decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), unde s-a impus la categoria “cea mai bună distribuţie”, informează Reuters, citat de Mediafax.ro.

Birdman20141_zps5582516fLungmetrajul “Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman”, de Alejandro González Iñárritu, a primit acest prestigios premiu la o zi după ce a fost recompensat cu un alt trofeu important în acest sezon hollywoodian, cel decernat de Sindicatul producătorilor americani (Producers Guild of America, PGA).

Această dramă cu accente comice, despre un fost actor din filme cu supereroi care vrea să regăsească gloria de odinioară cu ajutorul unui spectacol de teatru, este considerată unul dintre marii favoriţi la premiile Oscar 2015, care vor fi decernate pe 22 februarie. “Birdman” a fost nominalizat la nouă premii Oscar, printre care cele pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu şi cel mai bun actor în rol principal (Michael Keaton).

Lasa un raspuns