Biciclete de închiriat la Facultatea de Drept

Primul centru de închirieri biciclete, Cicloteque, se va deshide în luna august în Capitală.

Parcul velo va avea, pentru început, 100 de biciclete, şi va funcţiona lângă Facultatea de Drept. Pe lângă biciclete simple, cu frână de picior, bicicliştii vor mai primi echipamentul complet de protecţie. Închirierea se va face cu un abonament anual, care va costa 100 de lei, la care se va adăuga o taxă de 2 lei pentru fiecare oră de mers cu bicicleta. Pentru studenţi, preţurile vor fi reduse la jumătate.

Tot începând din luna august, pasionaţii de ciclism îşi vor putea parca bicicletele în standuri special amenajate la cele mai importante centre universitare din Bucureşti, la Librăriile Cărtureşti, dar şi la sediile UniCredit Ţiriac Bank. De altfel, parcul velo este o iniţiativă a organizaţiei MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank. În fiecare lună, în Bucureşti se produc 273 de tone de praf şi 125 de tone de plumb, aproape toate provenind de la traficul rutier. La 10 kilometri parcurşi, o bicicletă va reduce dioxidul de carbon pe care l-ar fi emis un autovehicul pe aceeaşi distanţă.Pistele tranzitează Capitala

În 2006, Bucureştiul avea o singură pistă pentru biciclişti, pe bulevardul Elisabeta, în faţa Primăriei Generale. Acum, pasionaţii de ciclism pot tranzita zona centrală a Capitalei pe bicicletă. De asemenea, mai există o pistă care înconjoară parcul IOR, din cartierul Titan, în sectorul 3.

Cele mai multe piste realizate de municipalitate, în timpul mandatului fostului primar general, Adriean Videanu, fac legătura între campusurile studenţeşti şi centrele universitare din Capitală. Bicicliştii se plâng însă că, pe de o parte, pistele sunt prea înguste, unele nu au nici măcar 1 metru lăţime, iar, pe de altă parte, sunt ocupate de multe ori de către maşinile parcate pe trotuare.

Sursa: www.evz.ro

One thought on “Biciclete de închiriat la Facultatea de Drept

Lasa un raspuns