“Avatar”, pentru a treia oară lider al box office-ului american de weekend

SF-ul 3D “Avatar”, regizat de James Cameron, este pentru a treia oară lider al box-office-ului american de weekend, cu 68,3 de milioane de dolari din bilete vândute în SUA, potrivit Internet Movie DataBase (IMDB).”Avatar” a depăşit pragul de un miliard de dolari realizat din încasări în trei săptămâni de la lansare (670 de milioane dolari în lume şi 350 milioane în SUA şi Canada), devenind astfel al patrulea cel mai profitabil film al tuturor timpurilor.

Producţia 3D regizată de James Cameron este depăşită doar de “Titanic”, o altă producţie a lui Cameron, cu 1,8 miliarde dolari, “The Lord of the Rings: The Return of the King” cu 1,12 miliarde şi “Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest”, cu 1,07 miliarde.

Cu un buget de producţie de 230 milioane dolari, “Avatar” este unul dintre cele mai scumpe filme din istorie. Pelicula 3D, cu Sigourney Weaver, Sam Worthington şi Zoe Saldana în distribuţie, prezintă o planetă îndepărtată numită Pandora, locuită de rasa Na’vi, unde câţiva pământeni trebuie să lupte pentru a-şi găsi locul.
(sursa: www.Realitatea.NET)


Lasa un raspuns