Agenda zilei – 2 Septembrie

Având la bază nuvela „Pescăruşul Jonathan Livingstone” a lui Richard Bach, „Călătoria” este un spectacol vizual, emoţionant prin imagine, dans, muzică şi foarte puţin text. Cinci tineri se întâlnesc, se uită la TV şi se fixează pe un documentar cu pescăruşi. Faptul că în acelaşi timp fumează marijuana îi determină să îşi imagineze că ei înşişi se transformă în păsări. Spectacolul este o poveste de o sensibilitate uimitoare, o fabulă a zborului şi a depăşirii condiţiei umane. „Călătoria” se joacă La Motoare, de la orele 21.

Concert

Gipsy Kings Family

Sala Palatului din Bucureşti este gazda trupei Gipsy Kings, de la orele 20,30, când aceasta va susţine un concert care este inclus în turneul european al formaţiei, desfăşurat sub denumirea „Fiesta Gitana Heritage”. Cântând Flamenco şi rumba încă din copilărie, cu o pronunţată notă personală, strâns legată de tradiţia hitanos, Gipsy Kings şi-au creat rapid un stil inconfundabil. Cei 8 muzicieni, originari din Montpellier, au moştenit talentul tatălui lor, cunoscutul cântăreţ de flamenco Jose Reyes. Ca orice nouă generaţie, aceştia au simţit nevoia să aducă ceva nou în muzică şi au introdus în cântecele lor mai multe ritmuri sud-americane şi influenţe pop, dând naştere unui nou stil, Rumba Catalana.

Lansare

„Nu am voie”

Muzeul Literaturii Române vă invită, de la orele 18, la evenimentul lansării volumului „Nu am voie” de Liviu Georgescu, unde vor participa Nicolae Manolescu, Al. Cistelecan, Daniel Cristea-Enache şi Virgil Podoaba. Volumul este editat de Editura Paralela 45.

www.gandul.info

Lasa un raspuns