A XVIII -a editie DaKINO va avea loc intre 25 si 29 noiembrie

Editia cu numarul al XVIII -lea, a Festivalului International de Film DaKINO, care va avea loc intre 25 si 29 noiembrie, isi propune sa aduca in atentie modalitatile prin care realitatea politicii mondiale se regaseste in arta cinematografica.

Potrivit organizatorilor, aceasta editie a Dakino isi propune o noua treapta a existentei sale: o noua echipa, un nou spatiu de desfasurare si, mai ales, o voce noua, mai puternica, a celui mai cunoscut si in acelasi timp longeviv festival de film din Bucuresti. Anul acesta Dakino va invita la The Light Cinemas (Liberty Center), primul cinematograf cu tehnologie digitala din Romania.

Alaturi de Dan Chisu, presedintele Fundatiei DaKINO, mai sunt anul acesta Cristina Hoffman (Director Festival), care  a facut parte din echipa de selectie a Festivalului de la Berlin timp de 6 ani si este responsabila pe Europa Centrala si de Est a Sectiunii „Semaine de la Critique”, din cadrul Festivalului de la Cannes si criticul de film Iulia Blaga (director de programe) care vor selecta filmele ce vor rula in cadrul Festivalului. Suportul productiei Festivalului va fi asigurat la fel ca la editia precedenta de L*Equipe, de aceasta data in calitate de Producator general.DaKINO pastreaza si in acest an cele doua sectiuni competitive – documentar si scurtmetraj fictiune – dar in cadrul programelor paralele va pune accentul pe filmele cu incarcatura politica. (Hotnews.ro)

Lasa un raspuns