„Rabla” 3 în 1

Românii vor putea beneficia de trei prime de casare pentru achiziţionarea unui autoturism nou, dacă vor aduce la schimb trei vechi. Propunerea aparţine Ministerului Mediului şi va intra în pachetul de măsuri anticriză pentru care guvernul îşi va asuma răspunderea.

Astfel, persoanele fizice şi firmele care vor o maşină nouă pot achiziţiona trei „rable” din târg pe care le pot duce la fier vechi, pe baza chitanţei de cumpărare, în schimbul lor primind o primă de casare de 2.700 de euro, bani care pot fi folosiţi exclusiv sub formă de avans pentru achiziţionarea unui autoturism nou.

Pentru o singură rablă, suma acordată e de 3.800 de lei. România se înscrie astfel în topul ţărilor care oferă cele mai mari prime. În SUA, suma pentru casarea unei „rable” este între 2.500 şi 3.200 euro, în timp ce, în Germania, autorităţile au oferit 2.500 euro. În schimb, la noi prima de casare de 2.700 euro se acordă pentru trei maşini casate.

Un efect direct care se va produce odată cu apariţia acestei modificări va fi scumpirea „rablelor”. Deşi este doar o propunere, proprietarii de maşini vechi vor mări preţul în perioada imediat următoare, având în vedere că mai multe persoane vor căuta „rable” la un preţ cât mai mic. În prezent, la Autovit, preţurile variază între 1.000 de lei şi 1.500 de lei. (EVENIMENTUL ZILEI)

rabla-cu-zaruri

Lasa un raspuns