TV: Ultimatum pentru GSP TV

După ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a avansat ideea că Liga I ar trebui trecută pe lista de evenimente majore dacă GSP TV nu va fi receptat de 70% dintre români, Dumitru Dragomir a făcut lumină în acest caz.

Conform “Cotidianul”, preşedintele Ligii a dezvăluit o clauză din caietul de sarcini potrivit căreia, în cazul în care GSP TV nu va ajunge la 60% dintre români până în etapele 6-7 licitaţia pentru drepturile TV se va reface.

Articolul 1g, din capitolul „Condiţii de eligibilitate“, prevede că, cităm „Liga I este un eveniment de interes public major şi, ca atare, câştigătorul licitaţiei are obligaţia să furnizeze servicii de programe cu acces liber a căror difuzare să acopere o zonă geografică ce ar trebui să cuprindă o audienţă potenţială de peste 60% din populaţia recenzată a României“.

Femei şi bărbaţi, tineri şi vârstnici, cu toţii au fost reuniţi în Piaţa Universităţii din Cluj-Napoca de pasiunea pentru fotbal. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu au posibilitatea de a urmări meciurile din Liga I la televizor, pentru că reţeaua UPC, care furnizează semnal în oraş nu cuprinde şi posturile TV care deţin drepturile de difuzare a partidelor.

Protestatarii au înaintat deja un memoriu la Primărie, şi chiar au avut o întâlnire cu viceprimarul municipiului, Laszlo Attila. Microbiştii i-au cerut edilului să intervină la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului şi la Consiliul Concurenţei pentru soluţionarea acestei problemei.

De asemenea, microbiştii se vor întâlni pe această temă şi cu prefectul judeţului Cluj, Călin Platon şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

”Considerăm că s-a creat un monopol, iar peste 70% dintre români nu au posibilitatea să vadă meciurile Ligii I la televizor din această cauză”, a declarat deputatul Mircea Giurgiu, iniţiatorul protestului.

El a mai adăugat că are deja promisiuni din partea autorităţilor locale pentru soluţionarea acestei probleme.

Sursa: Realitatea TV

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.