Top cinci alimente de consumat zilnic

Mezelurile şi pateurile conţin prea multă sare şi “E-uri” cancerigene, margarina îngroaşă vasele de sânge şi prăjiturile cresc pofta de mâncare, ceea ce le transformă în alimente extrem de nocive pentru sănătate. Pe de altă parte, lactatele conţin cele mai bune proteine, fructele şi legumele “mustesc” de vitamine, iar pâinea integrală stimulează digestia.

Lactatele, legumele şi fructele, pâinea integrală şi uleiul de măsline nu ar trebui să lipsească din alimentaţia de fiecare zi

Există şi o listă cu produse care trebuie consumate dacă se poate în fiecare zi, indiferent de vârstă. 

1. Lactatele slabe (lapte, sana, chefir, iaurt, brânzeturi) conţin calciu, vitamine, minerale şi proteine de cea mai bună calitate.

Fructe, înainte de masă sau la patru ore după masă

2. Fructele sunt desertul ideal, întrucât zahărul din ele se asimilează mai lent decât cel din prăjituri.

Legumele intensifică arderile

3. Legumele sunt cea mai bună garnitură lângă friptură. Slabe în calorii şi în grăsimi, dar bogate în vitamine şi fibre reglează tranzitul intestinal lent şi intensifică arderile.

O linguriţă de ulei de măsline pe zi protejează inima

4. Uleiul de măsline conţine grăsimi “prietenoase” cu inima, de tip Omega 3 şi 6.

5. Pâinea integrală conservă bobul de grâu intact, bogat în vitamine şi fibre. (SURSA: EVZ.RO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *