Ploi, fulgere, tunete şi temperaturi mai scăzute în aproape toată ţara

Sunt aşteptate ploi, fulgere, tunete şi vânt intensificat în regiunile din afara arcului carpatic. La munte nu va lipsi grindina. Va fi mai frig în Bucovina, unde temperaturile coboară până la 19 grade, dar spre nord-vestul ţării, în special în Crişana, vara pare încă la ea acasă, mercurul atingând chiar şi 28 de grade.

Cerul capitalei este, astăzi, acoperit de nori şi sunt aşteptate ploi, cu descărcări electrice . Vântul este mai degrabă potolit, iar temperaturile vor ajunge la 25-26 grade la amiază. Presiunea atmosferică urcă uşor spre valoarea optimă de 760, de la 754 mm coloană de mercur.

Munţii se pregătesc de weekend, dar nu şi de primit turiştii. Cerul e înţesat de nori peste creste, iar aversele cu descărcări electrice şi vânt în rafale vor prefera Carpaţii Orientali, unde, izolat se vor acumula peste 20 de litri de apă pe metru pătrat, iar condiţiile de grindină nu lipsesc nici ele.

Luni doar în vest se vor mai atinge 25-26 de grade, în timp ce restul ţării va avea temperaturi ce nu mai trec de 20. (REALITATEA.NET)

47

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *