Ciocolată plină de zahăr şi E-uri

Un studiu comparativ făcut de Asociaţia Naţională pentru protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România arată care sortiment de ciocolată de pe piaţă conţine cele mai multe zaharuri la suta de grame şi cele mai multe kilocalorii.

În top la capitolul zahăr conduce tableta cu lapte şi căpşuni „Laura” produsă de Kandia Dulce SA cu 62,3%, urmată de „Laura” cu cremă de lapte care are un conţinut de zaharuri de 61,7%. Sortimentul „Kandia” cu căpşuni ocupă locul trei cu un procent de 60,6.

Cel mai mic conţinut de zaharuri – 2% – îl are ciocolata neagră Carrefour, care e însă printre primele sortimente la numărul de kilocalorii – 565 la suta de grame.

La capitolul E-uri, primul loc e ocupat de sortimentele de ciocolată „Novatini” cu frişcă şi căpşuni şi „Poiana” cu lapte şi vişine, cu câte 8 astfel de substanţe considerate dăunătoare sănătăţii. (adevarul.ro)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.