Biblioteca Digitala Mondiala

Biblioteca Digitala Mondiala, un site ce ofera acces gratuit pentru carti rare, harti, manuscrise, filme si fotografii de pe tot globul, a fost lansata, marti, la sediul UNESCO din Paris.

Oferind materiale nepretuite, de la caligrafia antica a chinezilor si persanilor, la fotografia timpurie a Americii Latine, ea este cea de-a treia biblioteca digitala ca marime, dupa Google Book Search si noul proiect al Uniunii Europene, Europeana, informeaza AFP.

Biblioteca ofera functii de cautare si navigare in sapte limbi – engleza, araba, chineza, spaniola, franceza, portugheza si rusa – si propune continut in peste 40 de limbi.

Bbiblioteca digitala fost dezvoltata de o echipa de la Biblioteca Congresului American, cu ajutorul unei tehnici furnizata de Biblioteca din Alexandria.

UNESCO este partener al proiectului, alaturi de alte aproximativ 30 de biblioteci nationale precum cele din China, Franta, Rusia si Irak si institutii culturale sau educationale din lume.

Deocamdata, numarul documentelor prezentate este mic, dar sunt documente de foarte mare calitate, a subliniat James Billington, care este si profesor la Universitatea Harvard, care a propus acest proiect in 2005.

Site-ul bibliotecii, www.wdl.org, este gazduit de Biblioteca Congresului American.

Dan Barbu

Top Contributor contact@plimbare.ro www.facebook.com/plimbare.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *