Avatar a devenit cel mai de succes film din istorie

“Avatar” a detronat “Titanicul” la categoria încasări la nivel mondial. Inevitabilul s-a produs, James Cameron l-a învins pe James Cameron, cel care a regizat ambele pelicule, deşi mulţi experţi au susţinut că recordul “Titanic” nu va fi bătut niciodată. Lungmetrajul SF 3D “Avatar”, care a costat peste 500 de milioane de dolari – 300 de milioane de dolari pentru producţie şi 200 de milioane de dolari pentru marketing, a strâns până luni 1,858 miliarde de dolari din preţul biletelor vândute în toată lumea, depăşind cu 15 milioane Titanic-ul, aflat de 13 ani pe poziţia de lider în clasamentul de box-office, cu 1,843 miliarde, potrivit cifrelor publicate de boxofficemojo.com.

“Asistăm la felul cum se scrie istoria boxoffice-ului”, a comentat Paul Dergarabedian, analist de boxoffice pentru site-ul Hollywood.com. ‘Vedem cum se prăbuşesc toate aceste recorduri pe care le credeam intangibile şi fenomenul ‘Avatar’ continuă, fără să-şi piardă din impulsul iniţial’, a mai adăugat el.

Mai are de cucerit America de Nord

Chiar dacă pelicula, care a câştigat două Globuri de Aur, a devenit cel mai bun film din punct de vedere al încasărilor la nivel mondial, în SUA şi Canada va mai avea nevoie de ceva timp pentru a detrona filmul “Titanic”, care a avut încasări de 600,8 milioane de dolari. Plătitorii de bilete de pe continentul Nord American au scos din buzunare 554,9 de milioane de dolari pentru a vedea “Avatar”.
(LIBERTATEA)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *