„Doar împreună ştrumfii sunt puternici”, la Biblioteca Centrală

Spiriduşii albaştri s-au întors în Bucureşti, de data aceasta într-o expoziţie de benzi desenate, deschisă în centrul Capitalei până pe 4 aprilie.

Sunt albaştri, mănâncă doar fructe şi legume, se dau în vânt după rachiul de zmeură, vorbesc într-o limbă specială şi, cel mai important, au un simţ al umorului care ar netezi şi cea mai încruntată frunte. Sunt jucăuşi ca nişte copii, dar majoritatea au vârsta trecută de un secol. Marele Ştrumf are chiar 542 de ani. Pentru public, neamul ştrumfilor s-a născut în urmă cu 51 de ani, din creionul belgianului Pierre Culliford, zis Peyo, unul dintre cei mai cunoscuţi desenatori şi scenarişti de benzi desenate din lume.

smurfBucureştenii pot să-i vadă din nou pe eroii lor preferaţi de desene animate la Biblioteca Centrală Universitară, unde s-a deschis de azi expoziţia „Doar împreună ştrumfii sunt puternici”. Expoziţia, prezentată de Delegaţia Valonia-Bruxelles şi prilejuită de Ziua Internaţională a Francofoniei, este deschisă publicului până pe 4 aprilie. După Bucureşti, ştrumfii vor ajunge în Vietnam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *